Hoe verzorg je Hair Extensions?

Hoe verzorg je Hair Extensions?
6 view(s)

 

Hair extensions zijn een geweldige manier om het haar langer, voller en volumineuzer te maken. Of je nu kiest voor clip-ins, weave, keratine of tape extensions, de juiste verzorging is essentieel om ze mooi te houden en hun levensduur te verlengen. Hier zijn enkele tips om hair extensions in topconditie te houden!

1. Borstelen en Ontwarren

Extensions zijn gevoeliger voor klitten en beschadiging dan natuurlijk haar, vooral bij de aanhechtingen. Regelmatig borstelen is daarom cruciaal om dit te voorkomen.

  • Gebruik een speciale borstel voor extensions of een borstel met zachte haren (bijvoorbeeld varkenshaar) en flexibele nylonpinnen.
  • Begin bij de punten en werk langzaam naar boven om te voorkomen dat de aanhechtingen onnodig worden belast.
  • Borstel het haar minstens twee keer per dag, vooral na het slapen en voor het wassen, om klitten te voorkomen.

2. Wassen van Extensions

De frequentie van het wassen hangt af van het type textuur en het gebruik van stylingproducten. Net als bij natuurlijk haar is minder vaak wassen beter om uitdroging te voorkomen.

  • Breng conditioners en maskers alleen aan op de lengtes en punten van het haar. Vermijd het gebied rond de aanhechtingen om te voorkomen dat deze losraken.
  • Kies voor producten die hydrateren zonder het haar te verzwaren.

3. Drogen van de Extensions

Het droogproces vereist extra aandacht maar is zeer belangrijk en vooral bij de HairWeften, waarbij het draad en de band niet mogen verzwakken door vocht. 

  • Het haar mag nooit nat in een staart gedaan worden!
  • Dep het haar voorzichtig droog met een handdoek, zonder te wrijven, om beschadiging te voorkomen.
  • Laat bij krullende extensions, zoals de Indian Gold Curly textuur, het haar bij voorkeur aan de lucht drogen of gebruik een diffuser.
  • Gebruik altijd een hittebescherming voor je stylingtools gebruikt, en vermijd directe hitte op de aanhechtingen om problemen met de lijm of hechting te voorkomen.

4. Stylen van Extensions

De Indian gold Hairextensions zijn zeer geschikt om te stylen met hittetools zoals bijvoorbeeld een stijltang of krultang. Dit helpt zelfs om het haar glanzender en gepolijster te maken, waardoor het beter samenvalt met het natuurlijke haar.

  • Vergeet niet om altijd hittebeschermende producten te gebruiken om schade te voorkomen.

5. Slapen met Extensions

Om klitten en beschadigingen tijdens het slapen te voorkomen, is een goede nachtroutine belangrijk.

  • Vlecht het haar of maak een losse knot om wrijving en klitten te minimaliseren.
  • Gebruik een satijnen of zijden kussensloop om wrijving te verminderen. Katoenen kussenslopen kunnen juist voor meer wrijving zorgen, wat tot klitten kan leiden.

6. Gebruik van Haarproducten

Extensions krijgen geen natuurlijke voeding meer van de hoofdhuid, dus het is dus zeer belangrijk om ze te verzorgen met de juiste producten. Dit verlengt hun levensduur en houdt ze er gezond uitzien. 
Wij adviseren Kérastase, dit is een zeer innovatief merk met wetenschappelijke kennis over benodigde ingrediënten voor mooi verzorgd haar. Kérastase beschikt over een breed assortiment voor alle haartypen. We hebben een geslecteerd assortiment samgesteld met verzorgingsproducten, die uitstekend geschikt zijn voor gebruik i.c.m. de Indian Gold Hair Extensions.  (bekijk hier)

  • Belangrijk! Gebruik absoluut geen volume shampoo en liever geen biologische shampoos, deze zullen de extensions uitdrogen en niet voldoende voeding geven.
  • Ook raden wij anti-roos shampoo's af omdat hier vaak zink inzit en de kleur laat vervagen.
  • Daarnaast raden wij het nadrukkelijk af om het haar enkel of langdurig met producten van OlaPlex te verzorgen. OlaPlex is een herstelproduct wat super is voor het eigen haar, maar niet voldoende verzorging geeft aan onze extensions. 

7. Regelmatig Onderhoud

Regelmatig onderhoud door een professional is essentieel. Het tijdig laten verwijderen of herplaatsen van extensions helpt zowel het natuurlijke haar als de extensions zelf in goede conditie te houden.


Met de juiste zorg kunnen hair extensions een waardevolle investering zijn die het haar meer volume en lengte geven. Regelmatig borstelen, voorzichtig wassen en aandacht voor hittebehandelingen zorgen ervoor dat de extensions langer mooi blijven. Of je nu een consument bent die extensions draagt of een professional die ze aanbrengt, het volgen van deze richtlijnen zorgt ervoor dat de extensions er prachtig uit blijven zien.

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension